egy chilei nemzeti parkban megláttunk egy mobil otthonná átalakított teherautóban utazó európai családot. Ott álltak meg, ahol érdekes volt számukra, ahol játszhattak a gyerekek, addig időztek, amíg kedvük és ellátmányuk tartott. E szabad, rugalmas, családosan utazó élet képe beégett az agyunkba.

A Terepjárók blog következő története a Száraz-Andok Kutatóprogram terepmunkájának családi kiadása: dolgozunk, kutatunk, utazunk, útközben tanulunk, élünk - egyszerűbben, lassabban.A Nagy-szökés szökés a mókuskerékből a természet/es ritmusba.

A szökés résztvevői: Nagy Léna, Nagy Lukács Bendegúz, Nagy Éva Johanna, Nagy Balázs

Fotó: Nagy Balázs
Torres del Paine Nemzeti Park

Miért?

A Száraz-Andok Kutatóprogram 2012-ben elkezdett munkája nyomán a chilei Atacama Régió felajánlotta, hogy a munkát intézményi háttérrel is folytassuk, rendezzük be közösen, és használjuk bázisként a Vallenarban található kutatóépületet. Ide igyekszünk. Innen fogunk felmenni az Andokban kijelölt, különböző mintaterületeinkre.

Fotó: Nagy Balázs
Hat lábbal a dél-chilei Navidad-kráterhez. Rutin van már.

Hogyan?

Egyszerűen. A repülőre feladható csomagok szám- és súlykorlátozása megkönnyíti az egyszerű, minimalista életre és utazásra való törekvéseinket. A hegyi felszereléseken, 5-6 váltás tengerszinti (nyári) ruhán, az iskolás tanulnivalóján, néhány könyvön kívül minimális mennyiségű kedvenc játék és a munkához szükséges elektronika jön csak velünk.

A Száraz-Andok Kutatóprogram eddigi expedícióinak története

Fotó: Nagy Balázs
"Tengernyi főpincér" - Magellán pingvinek Punta Arenas közelében

Kövessétek kísérletünket itt!